Sähkökirja ei paljon paina

Saa kuulemma viedä lentokoneeseen ylipainoa, jos se on kirjoja. Minä ottaisin halvemman lipun, sillä minulla on tabletti.

E-kirjat on ihana keksintö, ja ihmettelen, että olen löytänyt ne vasta pari vuotta sitten. E-kirjojen ansiosta olen taas alkanut lukea kotimaisia tekijöitä: kirjan lataaminen ja maksaminen ja lukeminen on niin vaivatonta, että ei ole edes tekosyitä olla lukematta. Kätevää on myös se, että lukemisen jälkeen kirjaa ei tarvitse säilyttää kirjahyllyssä tai koettaa kierrättää jollekulle (saati hävittää), vaan tiedoston voi poistaa laitteesta ja ottaa digihyllystä uuden. Juuri aloitin Antero-trilogian, ja ilta kuluu nopeasti kassulla.

E-kirjan ainoa huono puoli on heikko käytettävyys aurinkoisella hiekkarannalla.

Toisista kirjoista tykkään ihan fyysisinä esineinäkin. Kirjahyllyyn jätän sellaiset kirjat, joita oikeasti haluan pitää käsissä ja katsella ja lukea uudestaan. Tänä kesänä olen makaillut kuistin sohvalla ja esim. pyykkikoneen pyöriessä lukenut pätkän Naisten töitä – säilyy perspektiivi asioihin myös digiaikana.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s