Tahdotko tiedottajaksi: Man tager vad man haver

”Tervetuloa takaisin hyvät tv-katsojat. Pahoittelemme katkoa lähetyksessä, joka siis johtui sairaustapauksesta ja puuttuvasta varahenkilöjärjestelmästä tuotantoketjussa. Ohjelmamme on siitä huolimatta täällä Communications Areenalla edennyt, ja nyt seuraa katsojille pikainen syöte kakkostehtävästä:

Tiedottajakandidaattien kuuluu kirjoittaa juhlapuhe yhtiön omistajan 50-vuotisjuhlia varten. Välineenä heillä on online-printteri eli kirjoituskone, josta puuttuu a-kirjain. Puhe on siis kirjoitettava niin, että se ei sisällä yhtään a-kirjainta. Tehtävä on otettu jo vastaan, ja pauke kuuluu tehtäväkopeista, kun Salla ja Malla tuottavat uutta sisältöä vanhalla medialla. Edellisen tehtävän häviäjä, Salla, saa aloittaa omalla puheellaan. Ole hyvä, Salla.

’Hyvät ystävät ja kylänmiehet. Olen iloinen nähdessäni teidät täällä tänään. Olemme kokoontuneet viettämään syntymäpäivääni tänne yritykseni tiloihin, sillä myös yhtiöni juhlii kymppiään. Jätin siis entisen elämäni nelikymppisenä: päätin siirtyä toisiin tehtäviin ja hypätä ruumiillisen työn tekemisestä henkisempiin hommiin. Vuosikymmen on tullut tätä tietä täyteen, edessä ehkä uudet kujeet. Toimen miehenä en tämän enempää runoile – skool!’

Ja kuten kuulette, puhe sai valtavat aplodit. Se oli riittävän lyhyt ja johti haluttuun toimintaan eli maljan kohottamiseen. Yleisön siemaillessa siirrymme Mallan puheeseen. Malla, ole hyvä.

’ rvois  juhl väki—’

Voi voi, näin päättyi Mallan maljapuhe ennen kuin pääsi kunnolla alkamaankaan. Tämän tehtävän voiton vie siis Salla. Salla, millaiset tunnelmat?

’Cajsa Wargia lainatakseni: Otetaan, mitä on. Tehdään, mitä voidaan.’

No näin on näppäimet – hah hah, sanaleikki tarkoituksellinen – vai mitä sanoo Malla?

’S  t n .’

2 ajatusta artikkelista “Tahdotko tiedottajaksi: Man tager vad man haver

  1. Jess, Salla on taistelija-ainesta! Luovuutta peliin eikä jämähdetä kliseisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s