Tahdotko tiedottajaksi: stressitesti

”Tiedottajakandidaatteihin on nyt kiinnitetty aivojen ja sydämen toimintaa mittaavat anturit. Tässä tehtävässä seuraamme kilpailijoiden ruumiillisia reaktioita äärimmäisissä olosuhteissa ja samalla tarkkailemme heidän toimintakykyään useiden samanaikaisten ärsykkeiden keskellä. Koetta valvoo turvallisuuden vuoksi työterveyslääkäri, ja kilpailijat ovat etukäteen kirjallisesti vakuuttaneet olevansa terveitä ja takeellisia.

Salla ja Malla ovat kopeissaan ja piuhoissaan valmiina aloittamaan stressitestin. Näette antureiden lukemat jättiscreeniltä – tästä lähtee:

Kilpailijoille lähetetään ärsykkeitä, joihin heidän tulee reagoida asian- ja yhtiön edun mukaisesti. Signaalit tulevat kohteille puhelimitse ja läppäriin sekä henkilökohtaisin kontaktein: kisaajat saavat siis koko ajan meilejä ja soittoja omaan ja firman puhelimiin, he ovat läsnä sosiaalisen median palveluissa ja tavoitettavissa skypellä, lisäksi kopin ovella käy eri ihmisiä antamassa tehtäviä tai muuten kertomassa kuulumisiaan ja lainaamassa toimistotarvikkeita.

Miten selviävät Salla ja Malla tästä pommituksesta? Omalta esimieheltä tulee kiireessä skypetetty tehtävä valmistella mediatilaisuus, samaan aikaan paikallismedia soittaa ja kysyy kommenttia perättömiin lahjusepäilyihin liittyen, kollega pyytää kiireellistä oikolukuapua tunnin päästä painoon menevään esitteeseen, sairaalasta tulee henkilökohtainen puhelu huolestuttavasta kudosnäytteestä, koulusta soitetaan lapsen olleen poissa jo kolmatta päivää / palvelutalosta ilmoitetaan vanhemman huolestuttavasta käytöksen muutoksesta, jaloissa pyörii aktiivinen ja huomionkipeä puolikuumeinen nelivuotias kaukosäätimen ja kokkiveitsen kanssa, Twitterissä keskustellaan yhtiöön liittyvästä lahjusepäilystä ja sen viestinnällisestä hoitamisesta,  tähän liittyen Facebookiin perustetaan ryhmää yhtiötä vastaan sekä President lähettää sähköpostin, jossa hän ilmoittaa tyytymättämyytensä tiedottajan toimintaan. Lisäksi pääkonttorin aulaan sytytetään tulipalo.

Hyvä yleisö, kylläpä toiset pylväät paukkuvat ja lukemat hipovat areenan kattoa! Sallan boksiin ei enää näy sisälle, kopin seinät ovat hiestä huurussa. Malla sen sijaan kaivaa rauhassa käsilaukkuaan – mitä sieltä tulee? Tupakka, tikut ja taskumatti! Mitä miettii Malla?

’Tiedottajan kolme kovaa teetä tietysti. Joku voisi luulla, että tieto, taito ja tahto ratkaisevat, mutta väärässä ovat.’

Ja näin on! Malla säilyttää malttinsa tässä tiukassa tilanteessa, kun taas Sallaa elvytetään aanelosilla leyhyttelemällä ja kuplamuovia poksauttelemalla. Tämä erä menee siis Mallalle.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s