Tahdotko tiedottajaksi: mediatiedotetehtävän voittaja

”Meille on tullut tänne suoraan lähetykseen pyyntö nähdä k ilpailijoiden kirjoittamat lehdistötiedotteet. Emme valitettavasti voi näyttää tuotoksia, sillä Communications Yhtiö omistaa kaikki oikeudet kilpailun aikana tehtyihin sisältöihin, ja johtoryhmä tekee päätöksen niiden käyttämisestä tai näyttämisestä.

Kun tiedotteet ovat tarkasteltavina, otetaan pieni katsaus kilpailijoihin:

Salla on 24-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, valtiotieteen kandidaatti, tekniikan lisensiaatti ja kokenut freelance-toimittaja. Työkokemusta löytyy niin kotimaasta kuin kansainvälisiltä kentiltä: Bryssel on tullut tutuksi komission ajoilta, ja ulkoministeriön pestin aikana Sallan asemapaikkoina olivat Kuala Lumpur ja Yhdistyneet kansakunnat. Sallan harrastuksiin kuuluvat kymmenottelu, josta hänellä on seitsemän nuorten Suomen mestaruutta sekä olympiakulta ja -pronssi, sekä omakotitalon rakentaminen kunnan lahjoittamalle tontille. Talon Salla on tietysti piirtänyt itse. Vapaa-aikanaan Salla harrastaa käsitöitä – nytkin näemme, kuinka koukku heiluu kilpailuaitiossa. Taitaa olla parisängyn peitto tulossa, vaikka miestä ei Sallalla vielä olekaan.  

Malla puolestaan on miehet nähnyt: hän on 46-vuotias kolmen teini-ikäisen tytön yksinhuoltaja. Hänellä on vankka kokemus nimenomaan viestintäalalta, sillä hän on toiminut koko 30-vuotisen työuransa paikallislehden vaihteenhoitajana ja aulaemäntänä. Malla harrastaa musiikkia ja on paikalliskulttuuriaktiivi: hän on puheenjohtajana Pro Papu Kaija Pubin Karaoke Illat -yhdistyksessä.

Ja nyt hyvä yleisö ja tv-katsojat! Johtoryhmältä on tullut viesti. Tahdotko tiedottajaksi -finaalin ensimmäinen tehtävä on tehty ja sen voittaja on selvillä. Tässä mediatiedottamisen haasteessa voiton vie – – –  Malla. Hänen ansiostaan tiedote on jo UUTISENA lehdessä. Malla, miten ihmeessä?

– Tässä työssä ei ainekirjoittajan eväillä pärjää. Täytyyhän sitä ihmisen osata lukea ja kirjoittaa, mutta täytyy myös osata puhua. Minä soitin vanhalle tutulle, päivystävälle toimittajalle, ja hänpä tekaisi uutisen suoraan lehden verkkosivuille.”

2 ajatusta artikkelista “Tahdotko tiedottajaksi: mediatiedotetehtävän voittaja

 1. Niinpä niin, kokemus kamppasi koulutuksen! Mutta Salla muistaa tämän sitten seuraavalla kerralla.

 2. Hyvä Viestintälotta,
  ja juttuhan on totta.
  Mallan älyllä tie aukeni,
  Sallan ura raukeni.
  Yhtiö sai mitä halusi ja
  maailma pysyy mallissaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s