Tahdotko tiedottajaksi: Tee mediatiedote

”Tervetuloa takaisin hyvät television katsojat ja Tahdotko tiedottajaksi -webbikanavan seuraajat: kilpailijamme ovat valmiina ensimmäiseen finaalitehtäväänsä. Salla ja Malla, olette nyt äänieristetyissä kopeissanne, kuuletteko minun ääneni? Nostakaa kätenne, jos kuulette kysymykseni. Hyvä.

Kilpailijat: teidän ensimmäinen tehtävänne  on laatia mediatiedote. Communications Yhtiöllä on viestinnällisten kokokaisratkaisujen paletissaan uusi tuote, josta te tiedotatte medialle. Tuote on ’Viestinnän PremiumPaketti’: yritykset saavat nyt tilaisuuden ostaa omat viestintäsivut Communications Yhtiön verkkosivuille ja näin parantaa näkyvyyttään, kävijämääriään ja hakukoneoptimointiaan. PremiumPakettiin kuuluvat siis sekä teksti että kuva! PremiumPaketin rinnalla säilyy vanha tuotteemme BanneriPaikka, joka on nyt nimetty Viestinnän Visuaaliseksi Ratkaisuksi. Teillä on viisi minuuttia aikaa tehdä tiedoteluonnos, jonka sitten tulostatte ja viette johtoryhmälle arvioitavaksi. Aika alkaa nyt!

Kilpailijoiden tehdessä tiedotetta kertaamme vielä johtoryhmän kokoonpanon. Puheenjohtajana toimii Communications Yhtiön President. Pääjohtaja on rakentanut viestintäimperiuminsa hartiavoimin, sisulla ja intuitiolla: entisen kaivinkoneenkuljettajan ja maansiirtoyrittäjän liiketoimintaosaaminen ja näkemys ovat todellakin siirtäneet vuoria ja muovanneet suomalaista viestinnän kenttää.  Johtoryhmän toisena jäsenenä on yhtiön viestintäjohtaja, Presidentin vaimo, joka on vaihtanut pieneläinhoitajan tehtävät viestintäalan ammattilaisen työhön. Tämä pariskunta on yhtiön aivot ja sydän: Presidentin timanttista bisnesvainua täydentää viestintäjohtajan välittömyys ja verbaalinen lahjakkuus. Johtoryhmän sihteerinä toimii yhtiön nykyinen tiedottaja, edellisten tytär, jonka paikalle siis uutta ihmistä ollaan hakemassa. Nykyinen tiedottajahan keskittyy urallaan akateemisiin haasteisiin ja valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin täyspäiväisesti.

Tehtävään annettu aika on nyt kulumassa loppuun. Hyvä yleisö, viimeiset viisi sekuntia käynnistyvät juuri: laskekaamme yhdessä! 5 – 4- 3 – 2 – 1 – AIKA! Kilpailijamme päästetetään ulos tehtäväkopeistaan, ja kilpajuoksu printteriltä johtoryhmän eteen alkaa. Printtisprintin voiton vielä tällä kerralla Malla, joten hän saa yhden pluspisteen varsinaisen tehtäväarvionsa päälle.

Johtoryhmä keskittyy tutkimaan tiedotteita, ja me siirrymme pienelle mainoskatkolle.”

 

Yksi ajatus artikkelista “Tahdotko tiedottajaksi: Tee mediatiedote

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s