Miksi en toista ketään toista

 

Papukaija, http://www.sxc.hu/photo/838710

Lotta ei tahdo keksiä vaan keksiä itse

Verkossa liikkuu paljon tietoa, mutta vielä enemmän dataa. Viisauttakin varmaan piisaa.

Yksi Twitterin mukanaan tuoma lievä vitsaus on RT eli retweet. Suomeksi se on toisto, vaikka retweettaajat toista väittävätkin. RT (ja merkittävä osa markkinoinnista sosiaalisessa mediassa) toimii niin, että kun joku keksii tai löytää jotain merkittävää tai hauskaa, hän jakaa sen eteenpäin kavereilleen. Kaverit puolestaan jakavat kukin alkuperäisen edelleen jne.  Kaikukammio on pian yhtä ääntä ja maailma näyttää ja kuullostaa juuri siltä kuin miksi piiri pieni sen kuvittelee.

Itsekin kyllä osallistun kuoroon, mutta en koskaan ilman omaa kommenttiani.  Onkin haastavaa säilyttää alkuperäinen ajatus, antaa kunnia sen ensimmäiselle lähettäjälle ja vielä lisätä oma panoksensa peliin – jos en onnistu tässä, en toista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s