DCL2010: Verkkopresenssi vaikuttaa viivan alle

Taneli Tikka alusti DCL-konferenssissa menestyksellisestä toiminnasta ja liiketoiminnasta sosiaalisessa mediassa. Näimme liudan esimerkkejä verkkopresenssistä strategisena valintana ja osana jokapäiväisiä prosesseja. Tilastot tuntuvat osoittavan, että aito läsnäolo kuluttajan arjessa maksaa itsensä takaisin – kirjaimellisesti.

Tikka näytti listaa yrityksistä, joilla verkkopresenssi ja bisneksen menestyminen korreloivat suoraan. Erikseen hän mainitsi listan hänniltä Kellogsin ja ihmetteli ääneen, miksi yritys sijoittuu niin huonosti tässä vertailussa. Minäpä kerron.

Ostimme jokin aika sitten Kellogsin muropaketin tavanomaisen halvan sijaan. Pakkauksen koko toinen puoli oli omistettu verkossa olevalle kakkukilpailulle: Kellogsille piti lähettää kuva leipomastaan kakusta ja osallistua sillä palkinnon arvontaan. Viikkokausia katselin pakettia aamuisin pöydässä, ja kun murot oli syöty ja paketti pantu pahvilaatikkoon, tuli mieleen osallistua.

Se vaan ei ollut helppoa: Kellogsin sivuilla ei ollut mitään mainintaa kampanjasta, ja minä sentään etsin! Kuvittelin, että jos miljoonan muropaketin kylkeen painetaan mainos kilpailusta, se näkyy myös verkkopalvelussa. Kuvittelin myös, että jos kampanjaa varten suunnitellaan oma saitti, tavoitteena olisi iso kävijämäärä, käyttäjien luoma rikas ja runsas sisältö ja asiakkaiden sitoutuneisuuden kasvattaminen.

Seuraavalla siwakäynnillä luin paketin ohjeet uudestaan, kirjoitin muistiin kilpailun verkko-osoitteen ja vielä näin osallistumisen vaivan.  Jos voitan kilpailussa, jatkan halpojen murojen ostamista.

Inspiraation lähde: Taneli Tikka, Onnistuminen digimediassa -alustus DCL 2010 -konferenssissa 2.11.2010

2 ajatusta artikkelista “DCL2010: Verkkopresenssi vaikuttaa viivan alle

  1. Paluuviite: DCL2010-konferenssissa | Oppimassa

  2. Paluuviite: Ulkoista synttärit Action Factoryyn | Sairio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s