Mobiilikesäkoulun tokaluokan opetussuunnittelu käynnissä

Mobiili voi tarkoittaa esim. sitä, että istuu rappusilla ulkona. Mutta oikeasti se on paljon muuta!

Viime vuonna sain olla mukana mobiilikesäkoulussa Mustialassa: kaksi päivää oltiin liikkeellä ja luonnon helmassa ja samaan aikaan tutustuttiin erilaisiin mobiilisovelluksiin itse tutkien ja tehden. Tänä vuonna kesäkoulu järjestetään taas, ja tällä viikolla kokoonnuimme yhdessä suunnittelemaan tokaluokan ohjelmaa.

’Opettajanhuoneemme’ oli tietysti virtuaalinen: meitä oli akselilla Tampereelta Tallinnaan. Keskustelimme edellisen vuoden kokemuksista ja osallistujien palautteesta, joiden pohjalta tätä pyörää lähdetään työntämään vauhtiin. Omat fiiliksemme olivat samansuuntaiset kuin osallistujien: ehdottomasti hyödyllistä – ja tosi kivaa. Kehitystä, täsmennystä ja parannusta tietysti tarvitaan aina.

Olen itse mobiilitiedotuksen otsikon alla. En haluaisi vastata vain ’miten’-kysymykseen, vaan herättää ajatuksia ennemmin siitä, ’mitä’ mobiilisti voi tehdä ja ennen kaikkea mietityttää, ’miksi’ mobiilisti kannattaa viestiä.

Minulle viestintä on väline haluttuun tulokseen pääsemiseksi – oli se sitten status quon säilyttäminen tai tilanteiden täydellinen muuttaminen tai jotain siltä väliltä. Mobiili taas on yksi tapa toimia, ja välineellä on vaikutusta myös toimintaan, sisältöön, vastavuoroisuuteen…

Mitä kaikkea mobiilius tuo tiedottamiseen tai laajemminkin viestintään? Mobiilin ominaisuudet ovat henkilökohtaisuus, tilannekohtaisuus ja ajankohtaisuus, ja nämä piirteet näkyvät myös meidän toimintapisteessämme. Viime vuonna lähetettiin laiturin nokasta tekstiä ja kuvaa Twitteriin – tänä vuonna keksitään jotain muuta.

Lue lisää:

Mobiilikesäkoulun 2011 sivut

Mobiilikesäkoulun blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s