Blogi: erilaisia sisältöjä samalla menetelmällä

Juttelin tänään kirjoittamisesta* joidenkin nykyisten ja tulevien bloggaajien kanssa. Kerroin omasta blogistani ja siitä, miten postaukset syntyvät.

Blogissani on hyvinkin erityyppisiä sisältöjä aina yksittäisestä kuvasta luentoreferaatin ja käännöksen kautta pidempään kirjoitussarjaan. Yhteistä niille kaikille on aihepiiri – Viestintälottahan kirjoittaa viestinnästä ja viestii kirjoittamisesta – sekä tuotantotapa.

Lähes kaikki postaukseni syntyvät näiden viiden vaiheen kautta:

  1. Pääasian ja näkökulman valinta -> ydinsisältö.
  2. Jäsennyksen teko (usein miellekartaksi).
  3. Sisällön hahmottaminen ja materiaalin kerääminen.
  4. Kirjoittaminen.
  5. Julkaiseminen ja jakaminen.

Yleensä eniten aikaa vievät aiheen tunnistaminen ja näkökulman valinta sekä jäsennyksen teko. Itse kirjoittaminen on varsin mekaanista, kunhan taustatyö on tehty kunnolla. Julkaisemiseen ja jakamiseen on käytössä ajastusta ja automatiikkaa.

Kiitos kurssilaiset mukavasta tunnista! Huomaatte, että toimin niin kuin sanoinkin: Tässä postauksessa käytin valmista aineistoa enkä juurikaan tuottanut uutta sisältöä. Teksti ei ole kovin pitkä ja siinä on helposti silmäiltävä lista.

Mitä teille jäi tämänpäiväisestä mieleen? Kommentoikaapa harjoitustyönä tätä postausta!

*Päivän sessio oli osa HAMKin sosiaalisen median koulutussarjaa.

2 ajatusta artikkelista “Blogi: erilaisia sisältöjä samalla menetelmällä

  1. Minulla ongelmana on näköjään tekstin jäsentely. Bloggaan liian harvoin ja sen seurauksena tulee liikaa tekstiä liian monesta aiheesta. Yritän jatkossa tehdä vähän useammin tai kerralla pari valmiiksi odottamaan julkaisua. Kirjoittaminen sinänsä on todella mukavaa. Valitettavasti bloggaus jää aina kakkossijalle, kun töitä on paljon.

  2. Rajaaminen ja valinta ovat tässä sulle olennaisia asioita, samoin ’tuotannon’ organisointi. Pystyisitköhän tekemään postauksien valmistelutyötä jonkun muun toiminnan ohella – siis voisitko ajatella blogiaiheita tai postauksen rakennetta jotain ihan mekaanista tehdessäsi? Näin itse kirjoittamiseen menisi vähemmän aikaa, kun aihe ja käsittely olisi mietitty. Miten muuten olisi Instagramin käyttö blogin liitännäisenä? Te toimitte kiitollisella alalla, kun inspiroivaa ja informatiivista kuvattavaa on tarjolla oikealla ja vasemmalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s