VR missasi markkinointimahdollisuuden

Olin viikonlopun Helsingissä, kiitos VR:n hyvän sarjalipputarjouksen, jolla matkustaa useamminkin ex tempore! Lähdin Hämeenlinnasta lauantaiaamuna kymmenen junalla, ja kyllä hämmästytti, kun Hyvinkään tienoilla – siis lauantaiaamuna kymmenen jälkeen –  junassa tuli nauhoitettu kuulutus: ”Hyvät matkustajat. Muistutamme, että omien alkoholijuominen nauttiminen junassa on kielletty.” Och samma på svenska och engelska.

Oliko niin, että junassa oli joku seurue, joka oli aloittanut venemessut jo hyvissä ajoin ja sen sijaan, että konduktööri olisi ojentanut porukkaa suoraan, otettiin käyttöön kollektiivinen muistutus matkustussäännöistä? Vai oliko niin, että junassa oli riistäytymässä käsistä juopottelu kaikissa muissa vaunuissa kuin siinä missä itse olin? Vai oliko tämä sarjassa ”Only in Finland”?

Sen verran markkinointihenkisyyttä on muhunkin työvuosien aikana tarttunut, että näin ilmiselvästi, kuinka negatiivinen kielto olisi voitu kääntää positiiviseksi kehoitteeksi: ”Hyvät matkustajat. Muistutamme, että omien alkoholijuomien nauttiminen on junassa kielletty. Tervetuloa siis ravintolavaunuun, jossa on tarjolla kahvin, virvokkeiden ja pikkupurtavan lisäksi myös olutta, viinejä ja väkeviä. Veturi-korttilaisille osa tuotteista tarjoushintaan, tervetuloa tutustumaan! Mukavaa ja maistuvaa matkaa!”

Voi olla, että olisin minäkin mennyt ravintolavaunuun!

4 ajatusta artikkelista “VR missasi markkinointimahdollisuuden

  1. Hei!

    Kiitos huomiostasi ja vinkistä. Erilaisia tilanteita varten on tehty nauhoitettuja kuulutuksia kolmella kielellä. Konduktööri käyttää niitä harkinnan mukaan, joskus kuuluttaa myös itse. Tämä kertomasi nauhoitettu kuulutus toimii myös niissä junissa joissa ei ravintolapalveluja ole.

    Olet oikeassa siinä, että ”live-kuulutus” on varmasti toimiva ja markkinoinninkin mahdollistava. Hyviä junamatkoja jatkossakin!

    • Kiitos, Mika, vastauksesta ja hyvien matkojen toivotuksesta: niitä tulee. Tykkään matkustaa junalla, oli sitten työ- tai vapaa-ajan matka. Ja vapaa-ajalla muuten tykkään käydä ravintolavaunussakin – joskaan en ennen puoltapäivää! 😉

  2. Hauska huomio ja erittäin hyvä kehitysehdotus positivisen tiedottamisen puolesta ainaisen ”nega”-asenteen sijaan. Saavuit pääkaupunkiseudun vyöhykkeille. Täällä lipitellään ahkerasti kellonaikoihin katsomatta…

    • Kyllä ne lipittelijät oli nousseet kyytiin varmaan kaikilta asemilta Porista lähtien. 🙂 Sitä jäin miettimään, että onko tämä vakituinen ilmiö vai liittyikö esim. Pasilan venemessuihin: seili oli aloitettu jo hyvissä ajoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s