Tulostan tämän vaan äkkiä

Vielä ennen sovitun tapaamisen alkua piti tulostaa yksi paperi. Doku auki – klik, tulostus päälle – klik ja äkkiä printterille- kop kop.

Tulostin vilkuttaa punaista valoa – piip piip – ja näytöllä ohjataan avaamaan ovi ja poistamaan paperitukos. Vedän paperikasetin auki ja – pojoing – sieltä ponnahtaa jousi ja muovikappale lattialle. Niitä ei tietenkään saa laitettua takaisin omille paikoilleen, ei vaikka tietäisi, missä paikat ovat.

Hätähuuto käytävävään – prkl – mutta kukaan koneen vakituinen käyttäjä ei ole paikalla. Soitto koneen kyljessä ilmoitettuun huollon puhelimeen – valitsemanne numero ei ole käytössä. Umpikuja. Hermoromahdus. Ja kokous alkanut.

Onneksi on työkaveri, joka kaivaa netistä oikean numeron ja soittaa huollon paikalle. Onneksi on toinen työkaveri, joka käy omalta koneeltaan tulostamassa tarpeellisen lapun. Onneksi on perjantai.

Tulisipa jo se paperiton toimisto!

5 ajatusta artikkelista “Tulostan tämän vaan äkkiä

 1. En muista vuosiin taistelleeni tulostimen kanssa, joten kokemuksesi oli nostalginen lukea 😉 Meillä tulostinta käytetään enää pakollisiin tulostuksiin, joita ovat julkishallinnon tarjouspyynnöt. Yllättävän monessa niistä pyydetään tarjoukset yhä paperilla. Lisäksi sopimuksia on tulostettava vielä. Muilta osin olemme päässeet eroon koko printtaus- ja kopiokone-rumbasta. Suosittelen. Paperiton toimisto säästää aikaa, hermoja ja luontoa.

  Kollegani kertoi olleensa palaverissa asiakkaan luona, jossa hän oli asiakkaalle maininnut, ettei meillä enää tulostella mitään. Asiakas oli sympaattisesti tarjonnut omia tulosteitaan hänen mukaansa, että pärjää, mutta ei niitä oikeasti enää tarvitse, jos tiedosto on jaettu sähköisesti. Meillä on neuvottelutilassakin iso taulutelevisio, josta tiedostoja katsotaan yhdessä suoraan kunkin koneelta. Edes kokouksiin ei siksi tarvita tulosteita.

  Meillä kaikki tärkeä on sähköisesti yrityksen omassa intranetissä. Myös keskustelut kirjoitetaan kunkin keskusteltavan sisällön yhteyteen, joten yhtään sisäistä viestiä ei enää lähetetä edes sähköpostilla, mikä on ehkä seuraavaksi rasittavin väline epäkunnossa olevan tulostimen tai kopiokoneen jälkeen.

 2. Varmaan arvaat, että mäkään en joka päivä tulostele, en edes joka kuukausi. Ja sitten kun sitä yhtä paperia tarvitaan, niin näin käy kokemattomalle!

  Seuraavaksi voisin jakaa kokemukseni kahvinkeitosta. Sähköpostiin ei tohdi kajota. 🙂

 3. joo, tuttu tunne. Tosin paperittomassa eetterissäkin samankaltaista löytyy, verkkolevyt hukassa ja s-posti/kalenterijärjestelmä ei löydy application launcherista jne jne , joten kalkkeripaperit ja kirjoituskone pitäis aina olla varalla … 🙂

  • Ja mikä pahinta: joskus omakin kovalevy pysähtyy eikä laajennetusta mielestäkään ole apua, kun ei muista, mitä oli tekemässä. System shutdown ja reboot auttavat usein tähän. 🙂

   • osuu ja uppoaaa, eli kyllä tekniikka pääasiassa avustaa ja tukee tekemistä, ja useimmat häiriöt löytyvät lähempää kuin haluaisikaan…
    ei kun shutdown-reboot-application error ja menox 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s